Mária Neve Római Katolikus Egyházközség Solt

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Karitasz Csoport

Plébánia>> > Közösségek>>

Megalakult Solton a helyi KARITÁSZ


A Katolikus Karitász egyházi jogi személyiségű közcélú humanitárius szervezet, amely korra, nemre, felekezeti hovatartozásra való tekintet nélkül segíti a rászorulókat. Munkánkat a nagy nemzetközi segélyszervezetek által kidolgozott és elfogadott alapelvek, szabályok határozzák meg. Legfontosabbnak azt tartjuk, hogy a karitászhálózatban dolgozó önkéntes és hivatásos munkatársak személyes szeretete jusson el az általunk támogatott emberekhez. Az Istenszeretetben gyökerező felebaráti szeretet elsődlegesen minden egyes hívő feladata is. A Karitász tehát egyszerre mozgalom és intézmény. Mozgalom, amelyben önkéntesek dolgoznak és intézmény, amely a Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezetként a munkához szükséges kereteket adja meg.

Jótékony célú adományként Tartós élelmiszert és további felhasználásra alkalmas Használt ruhát, cipőt, Háztartási gépeket, eszközöket, bútorokat, stb. amelyeket részben térítésmentesen, részben jelképes összegért továbbít, vagy elérhetővé tesz nélkülöző, szegénysorú egyedülállók és kisnyugdíjasok, illetve a rászoruló, nehéz helyzetben élő többgyermekes családok számára.

Arra kérjük a lakosságot, hogy akinek van, felesleges, kinőtt, de még használható ruhája, cipője esetleg feleslegessé vált könyve és szívesen hozzájárulna a solti rászoruló családok megsegítéséhez november 30-ig, azok jelezzék szándékukat, vagy adják le a Katolikus Templomban (sekrestye) Korsósné Farkas Eszternél, de akár személyesen is elmegyünk érte.

Karácsonyi tartós élelmiszergyűjtést szervezünk szintén a solti rászoruló családoknak, hogy szebb és örömtelibb legyen az ünnepük! Aki teheti és szeretne hozzájárulni bármilyen tartós élelmiszerrel, leadhatja a Katolikus Templomban (sekrestye), Korsósné Farkas Eszternél december 15-ig.

Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárul tárgy vagy élelmiszergyűjtési akciónkhoz!
 
Érdeklődni: Nagyné Szabó Ildikó (20/314 69 63)
                     Komjáti Jánosné       (30/595 64 19)
                     Orovecz István            (30/312 76 95)
                     Kovács Márta              
                     Locné Gacslaki Judit (30/733 81 02)


Lap tetejére
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz